Personligt brev för säljare

När du söker jobb som säljare är konkurrensen på arbetsmarknaden väldigt hård och du är inte ensam med att slåss om drömjobbet. Personligt brev är din chans att visa vem du är samt visa att du är bäst lämpad för tjänsten.

Vanliga frågor om personliga brev

1. Hur ska man inleda brevet?

I första stycket ska du beskriva dig själv karriärmässigt. Beskriv din bakgrund och vilka erfarenheter och kunskaper du har fått med dig från dina tidigare jobb.

2. Hur avslutar man ett personligt brev?

Knyt ihop säcken och föreslå om att få berätta mer om dig själv vid en anställningsintervju.

3. Vad bör man undvika?

Undvik att skriva standardfraser och klichéer. Visa företaget vem du är, inte vad andra brukar skriva på sina personliga brev.

4. Vad bör man tänka på?

När du skriver tänk hela tiden på att brevet ska vara säljande och intresseväckande. Brevet ska vara personligt så skriv om till exempel dina fritidsintressen och personlighetsdrag.

5. Hur ska man uttrycka sig?

Professionellt men inte alltför formellt. Krångla inte heller med branschord som vanligt folk inte skulle förstå.

6. Vilka kunskaper ska man plocka fram?

Tänk på de sakerna som gör dig unik. Har du jobbat för ett spännande företag eller haft en speciell position i arbetslivet? Du kanske talar något ovanligt språk? Lyft fram det som skiljer dig från andra.

Matcha personligt brev med ett CV

Ladda ner en mall för CV och personligt brev i samma design. För att bilda en helhet i dina ansökningshandlingar är det viktigt att ditt CV ska matcha med personligt brev.

Ladda ner CV här
Ladda ner personligt brev här

Konsten att skriva ett säljande personligt brev